Menu

Blog / Viering 70 jaar Polar Bears Ede

06 juli 2016 door Beert Gunnink

Zaterdag 2 juli hebben we met alle leden en “oude”  leden gevierd dat Polar Bears 70 jaar jong is. De Masters zijn s’middags al vroeg begonnen met een toer door Ede. Begonnen werd bij het gedenkteken van de Polar Bear Division nabij het mausoleum op de berg. Hier is een officiele krans gelegd uit naam van de laatste 2 strijders van deze divisie. Dit is gedaan door de zoon van de heer Moulton samen met de jeugd van Polar Bears.

Na de kranslegging zijn we doorgereden naar de tank bij de Stevin kazerne. Hier een korte speech van een veteraan (de heer Kroon) en nog meer uitleg over de Polar Bear Division. Vervolgens heeft Roel Bressers met zijn moeder Coleta Bressers de plaquette opgepoetst waarna Focko de tank in de rook gezet en na deze onderbreking een groepsfoto gemaakt met alle oude beren.

Blijft er natuurlijk nog één plek over en dat is de kastanjeboom. Daar aangekomen werden we verrast met een groen drankje. De eerste activiteit op het Polar Bears plein was het weghalen van het straatnaambord. Na een korte onderbreking heeft de boomchirurg een tak van de boom afgezaagd en heeft Focko de schijven van deze tak gebrandmerkt met een ijsbeer waarin de 70 staat. Voor iedereen is zo’n schijf gemaakt. Als laatste hebben ze met z’n allen om de boom gestaan voor een laatste “knuffel” want in het najaar gaat hij helemaal tegen de vlakte.

Na deze tour teruggekomen bij de Peppel voor een gezellige borrel en men kon kijken naar een wedstrijd tussen het huidige eerste heren team en een verzameling speler uit de jaren van weleer.

Na deze wedstrijd hebben we gezellig gebarbecued en na de BBQ de eerste huldiging van kampioenen gehad. Vervolgens boden de masters nog een kado aan aan het bestuur.

Na deze activiteiten ging iedereen naar buiten waar SVH ook een kado had voor PB. Uniek een prachtig! Vervolgens weer een huldiging van teams en de onthulling van de nieuwe site van PB. Daarna een gezellige avond met leuke muziek.

Kortom een lange beregezellige, vrolijke en ontspannende dag.