Menu

Blog / OKT Gouda March 26, 2016. Netherlands – Spain

28 maart 2016 door Beert Gunnink

D-day voor de Nederlandse dames. In de wedstrijden voorafgaand aan deze kwartfinale werd niet overtuigend gespeeld maar dat kan natuurlijk ook een “slechte generale voor een mooie finale” geweest zijn. Helaas… het heeft niet zo mogen zijn. Vier jaar geleden in Triëste, in het hol van de leeuw, was het verschrikkelijk omdat de overtuiging er van af droop maar dit keer was er wel overtuiging vooraf tot het moment dat de wedstrijd begon.

Na een flitsende start van de setterosa waarin alles lukte en Nederland haperde en alles tegen lat, paal en keeper ging keken de dames tegen een 4-0 achterstand aan. Deze tik gaf de spanjaarden vleugels en maakte de inhaalrace voor de hollandse dames vrijwel onmogelijk. Aan het einde van de wedstrijd toen Nederland nog even het gevoel kreeg we gaan het redden werd dit direct de kop ingedrukt door de spaanse furie en werd de wedstrijd beslist.

Waar het voor de wedstrijd een uitzinnige menigte met een fantastische ambiance was werd het snel stil na de wedstrijd. Er zal nog veel nagepraat worden over de wedstrijden en de beste stuurlui staan aan wal maar ik hoop dat de kwalificatiestructuur eens grondig geëvalueerd zal worden want het blijft natuurlijk gek dat van de top 10 van de wereld er maar 5 ploegen op de Olympische spelen mogen acteren en dat op basis van één cruciale wedstrijd.

Organisatie een dikke pluim voor jullie! het was fantastisch georganiseerd en volgen mij heeft iedereen genoten! Top