Menu

Blog / Koeiendans 2016 van de brandrood koeien bij Cassuto in Kernhem.

03 april 2016 door Beert Gunnink

Vandaag op bezoek geweest bij Cassuto op de boerderij in Kernhem met zijn brandrood koeien. Deze koeien mochten vandaag voor het eerst weer de wei in en daar was belangstelling voor! Meerdere gezinnen waren met kinderen aanwezig om te zien hoe de koeien gingen rennen en dansen in de wei omdat ze blij waren weer buiten te zijn.

Het fotograferen daarvan verraste mij ook een beetje. Ze kwamen vrij rustig naar buiten maar eenmaal in de wei gingen ze helemaal los! Ik dacht slim positie te nemen in het midden van de wei zodat ik ze goed kon ” pakken” met mijn camera en dat klopte ook maar nadat de eerste koeien in het weiland begonnen te dansen kregen ze oog voor mij! Op dat moment ben ik toch maar bij de rest van de toeschouwers achter de omheining gaan staan. Het blijft een prachtig gezicht om die koeien te zien rennen en springen.

Natuurlijk ook nog even de kalfjes gefotografeerd in de stal. De jongste was net een dag oud. Heerlijk om te zien.

Al met al een feestelijk gebeuren wat door boer Michiel nog wat feestelijker gemaakt was met koffie of thee en koek. Een fantastische belevenis en zeker voor herhaling vatbaar.

Bezoek de site van brandroodkaas.nl eens of beter nog ga eens langs en koop een lekker stuk kaas!

Tot volgend jaar!